Montering och underhåll

Montering

Du kan själv montera ditt måttanpassade balkongskydd.
I nedan guide hjälper vi dig att montera balkongskyddet enkelt och korrekt genom att gå igenom montaget steg för steg.

Börja i hörnet och trä balkongskyddet in mot väggen
Balkongskydden är ihoprullade när du mottar det. Låt det vara så, när du börjar att montera, så undviker du att det böjs eller skrynklas. Börja i hörnet och trä balkongskyddet in mot väggen. Fäst balkongskyddet lite löst till stolpen vid väggen.

Trä resten av balkongskyddet
Trä resten av balkongskyddet. Gör stora vågor av balkongskyddet när du trär det, så undviker du att det böjs eller skrynklas. Trä hela vägen till motsatta sidan. Sätt fast balkongskyddet lite löst.

Efter spänn
Efter spänn balkongskyddet. Börja i hörnet, och spänn efter vid varje stolpe hela vägen runt. Dra åt hela vägen på båda sidor så balkongskyddet sitter helt upp till stolpen vid väggen. Klipp bort överskjutande ändar på buntbanden och döjl samlingen bakom stolpen.

Extra fastgöring
Har du valt öljetter hela vägen runt, kan du spänna fast dom med buntband efter behov. 

Underhåll

Balkongskydden är gjorda av högkvalitativ, slitstark och motståndskraftig markisväv i akryl (300g/m2) som är 100% genomfärgad så att de inte bleknar i solen.

De flesta fläckar kan lätt tvättas bort med varmt tvålvatten.
Tyget är helt vattenavvisande och ytbehandlat mot röta och svamp.
GREEN® är behandlad med nanopartiklar, så det är självrengörande.

Vi har tillverkat måttbeställda balkongskydd sedan 2013 och vi har ännu inte haft en reklamation eller garantiärende gällande materialet. Så vi garanterar att tyget lever upp till löftet.