Vad ska du mäta innan du köper balkonglådor - Guide

Nu är våren snart här, så det är tid till att börja tänka på balkonglådor. Men vad är det egentligen man ska ha tänka på innan man köper nya balkonglådor? Här kommer en snabbguide.

Det första man ska ska tänka på är, var på ditt balkongräcket lådorna ska hänga? De flesta balkongräcken har ett standardmått på antingen 4, 5 eller 6 cm. Vi har massor av olika balkonglådor i olika färger och längder som passar till dessa standardmått.

Du skall alltså mäta bredden på räcket, såsom visas på bilden här nedan, för att du sedan ska finna just den balkonglåda som passar just ditt uterum.

Om ditt räcke inte har något av dessa standardmått, har vi lyckligtvis ett par olika alternativ till detta med. De vackra balkonglådorna i teak, från vårt eget märke Balcony Living, de levereras med en flexibel fästanordning, som kan användas från 2-11 cm, och passar därför till de allra flesta balkonger.

Om du föredrar att ha dina balkonglådor hängande på ett rundat träräcke, har vi ett stort urval av balkonglådor och krukhållare tillverkade i plast, bland annat från det Holländska kvalitetsmärket Elho, vars samtliga produkter är tillverkade i återvunnet plast.

Ett annat alternativ är Lechuza. Balkonglådor, som monteras med en flexibel nylonlösning, hela vägen runt om räcket, med en max längd på 38 cm. Dessa levereras med en flyttbar plastinsats, lekakulor och självbevattningssystem. 

Vi har balkonglådor i många olika stiler, storlekar och material, så du kan vara säker på, att vi har något som passar din smak och dina behov. Du är alltid välkommen till butiken, där vi står klara till att hjälpa dig om du har frågor eller funderingar.