Guide: Så monterar du Beate Bambu Lounge

Vår vackra Beate bambulounge är en härlig och naturlig förlängning av uteplatsen. Det finns speciella egenskaper hos bambuträdet som du bör känna till när du monterar din Beate bambulounge. Vi har därför skapat en guide som hjälper dig att montera din nya Beate Lounge, så att du kan komma igång med att möblera med loungen så fort som möjligt.

  1. Din nya Beate-lounge består av fyra delar. En rygg, en botten och två sidor. Siffror är markerade på trädet för att visa vilka delar som hör ihop. Sätt ihop del nr 1 med nr 1 och nr 2 tillsammans med nr 2.
  1. Börja med att hamra på ena sidan på botten. Här behöver du en gummihammare eller en bambustav. Hamra försiktigt komponenterna på plats i skårorna utan att slå in dem hela vägen. Stavarna som behöver slås in kan verka "för stora", men det är de inte, de behöver bara passa in i skåran med hålen på motsvarande sida.
  1. Det är viktigt att du först inte bankar in en stav hela vägen – slå lite i taget hela vägen runt så att du får med alla dina 4 hörn. Annars riskerar du att slå på dem snett. Bambustavarna kan vara svåra att få ut igen, så det är viktigt att de bankas jämnt på alla hörn så att de blir raka.
  1. När ena sidan av loungen är fäst, vänd sidan på högkant och hamra försiktigt på den andra sidan.
  1. När de fyra delarna har satts ihop, så finjustera genom att "efter hamra" med din gummihammare eller bambustav.
  1. Återigen, var uppmärksam på att du inte ska slå ner stavarna hela vägen med full kraft, eftersom loungen i så fall blir väldigt svår att ta isär igen. Det beror på att bambuträdet expanderar när det slås ner i hålet, och det kommer därför att bilda en större hål om man behöver ta isär loungen igen.
  1. När alla sidor är monterade och efterbankade är det tid för att skruva i skruvarna. Även här är det viktigt att dessa inte skruvas in helt till en början utan lite i taget på varje sida.
  1. När skruvarna sitter i är din Beate bambulounge redo att användas
  1. Det är alltid en bra idé att efterdra skruvarna då och då för att säkerställa att din lounge står stabilt.

Vi önskar dig mycket nöje med loungen!