En lugn oas: Styling av det lilla uterummet mitt i stan

Med en balkong på endast några få kvadratmeter var det viktigt för Andrea Glad att avgöra för vad hon ville göra med sin balkong. Och med ett läge mitt i staden kommer balkongen att fungera som en fristad för henne och hennes pojkvän mitt i deras hektiska liv. Läs vidare om den 27-åriga affärsutvecklaren och influencern som delar med sig av sina tips för att inreda sin balkong, där multifunktionella möbler och att skapa avskildhet med insynsskydd för balkong och ett parasoll har varit viktigt.

 

Vad betyder din balkong för dig?
– Jag bor i en lägenhet mitt i stan, så en balkong är guld värd när solen skiner och lägenheten är stekhet. Jag gillar att vara utomhus, men det är också skönt att komma bort från de stökiga gatorna i staden, och njuta av lugnet på balkongen. Jag gillar att kunna läsa en bra bok här, dricka morgonkaffe med min kära eller bjuda vänner och familj på middag.

Vad har du tänkt på vid inredningen av din balkong?
– Min balkong är inte så stor, så med endast några få kvadratmeter är det viktigt att avgöra vad man vill använda utrymmet till. För mig är det viktigt att det finns utrymme för att koppla av, men också för att äta en mysig middag. Jag har inrett balkongen med loungesoffan Beate och hängbordet i metall från Balcony Living som bidrar till att skapa den perfekta myshörnan att slå sig ner på både soliga dagar och ljumma kvällar. Hängbordet är riktigt smart på en liten balkong, då det kan användas för att äta middag, men kan även enkelt fällas ner om utrymmet istället ska användas för att koppla av. Kuddarna och filten i soffan och blommorna i balkonglådorna från Altanbutikken ger din balkong både hemtrevnad och personlighet.

Det är även viktigt för mig att balkongen är lite avskärmad så att grannarna inte kan se allt vi gör. Därför köpte jag, som en av de första sakerna, ett insynsskydd för balkong från Altanbutikken. Detta bidrar till att skapa en lite mer privat oas på balkongen. Här fungerar även Stine-parasollet alldeles utmärkt, eftersom det också bidrar till avskärmning från grannar. Samtidigt är det riktigt skönt att ha ett parasoll som man kan fälla upp när man får nog av stekande sol.

 Beskriv en drömdag på balkongen?
– Vi har turen att ha sol på balkongen från ca 10 på morgonen till ca 18 på kvällen, så en drömdag på balkongen börjar redan från morgonen. Här dricker jag mitt morgonkaffe och äter en ostfralla med min kära. Jag älskar det lugna morgonlivet, där vi inte har bråttom, utan bara kan njuta av varandras sällskap och tystnaden på gården. Efter det kan jag lätt tillbringa ett par timmar med att läsa en bra bok eller bara koppla av och lyssna på en podcast. Senare på eftermiddagen kan vi bjuda in några vänner för ett glas vin och snacks på balkongen medan vi njuter av den sista kvällssolen på balkongen.

Varför valde du Stine i naturfärg?
– Jag har länge letat efter ett parasoll för balkongen, som ska vara mysigt, men också praktiskt. Därför är Stine-parasollet helt perfekt. Jag valde parasollet i naturfärg eftersom det matchar fasaderna på gården riktigt bra. Samtidigt är den väldigt lugn i färgen vilket ger utrymme att hitta mönstrade och färgade kuddar och filtar till lounge-soffan, utan att det blir för rörigt att titta på.