Saknar du också plats på balkongen?

De flesta av oss skulle kunna använda lite mer utrymme. Speciellt på balkongen. Många balkonger har inte så många kvadratmeter, och vi vill ju gärna "bo" där ute när sommaren kommer och solen skiner. Därför har vi gjort en guide för dig som har en liten balkong, så du kan utnyttja utrymmet max, och blir till hela familjens favoritplats. Multifunktionella möbler blir din bästa vän när du inreder en begränsad yta.

Tänk över vad du vill ha för tema på inredningen av balkongen. Vad är ditt behov till balkongen? Börja med att inspireras av olika stilar och välj det som passar dig bäst. Det är du som skall gilla att vara på din balkong, inte grannen! 

Balkongbord
När utrymmet trångt kan det vara en god idé att investera i möbler med flera funktioner. Ett hängbord, kan lätt fällas ner så det inte tar plats när det inte används. Och hur fiffigt är inte ett bord med en torkställning under bordsskivan!

Fällbara bord som du kan flytta rundt är också en riktigt bra idé.

Altanbord med tørrestativ


Balkongstolar

En skön stol skall det vara plats till. 

Den eviga frågan när det kommer till stolar är förstås komfort. Hur bekväm ska balkongstolen vara? Fällbara stolar är ofta den mest platsbesparande lösningen och vi har många modeller både i trä och metall. Stapelbara stolar gör det enklare att trolla fram sittplatser när vännerna kommer och hälsar på. Skall du sola på balkongen är de justerbara relaxstolarna den perfekta följeslagaren. 

Freja stabelbare altanstole


En annan lösning är förstås den klassiska förvaringsbänken. Där kan du förvara kuddar, dynor etc.

En av våra favoritlösningar är att du köper balkongstolar som är så snygga och bekväma att de även användas inomhus. På så sätt kan du nöja dig med ett enda set matbordsstolar som kan användas både inne eller ute på balkongen. 

Javi stolene kan bruges både ude og inde


Växter på balkongen ger liv och är ett måste för en mysig balkonginredning. Blomlådor på balkongräcket tar dessutom inte särskilt mycket plats.

Balkonglådor 
Vi har bl.a. balkonglådor i olika storlekar och material, så som teak och zink. Har du inte så mycket utrymme på ditt balkongräcke, men en tom  vägg på din balkong? Då föreslår vi ett balkonggaller där du kan hänga upp allt från små balkonglådor och hyllor till olika sorters krukor och krokar. Ett riktigt bra sätt att få  en miniträdgård på höjden.

Alba altanhylde

 

Balkongparasoll
Även om det är härligt att sitta i solen och få i sig D-vitamin måste du också komma ihåg att skydda dig mot solen, speciellt mitt på dagen. Ett parasoll på balkongen behöver inte alls ta mycket plats. Använder du ett av våra parasollfästen som kan monteras direkt på ditt räcke istället för en parasollfot, sparar du plats. Ta en tit på våra olika parasollfästen, och se om det inte finns ett som passar till ditt räcke.

Altanparasol med beslag


Vad skall jag tänka på när jag väljer parasoll? Du skall välja en parasoll som passar in i den inredningstil du har skapat på balkongen. Du kan läsa mera här om vad som är värt att veta - och mäta innan du köper din parasoll. 

Lycka till med inredningen!