Låt dig inspireras av Sofie Hammers bohemiska uteliv

Vacker natur, lugn och ro är de ord som Sofie Hammers upprepar när hon skall beskriva sitt liv på landet. Med en boyta på endast 23 kvadratmeter har Sofie och hennes familj hittat deras paradis nära kusten vid Korsør. På grund av den lilla boytan bliver utomhuslivet en naturlig del av vardagen. I trädgården har Sofie tillsammans med maken Mads och parets tre barn skapat mysiga oaser där solen kan skina året runt, från tidig vår till sen höst. För Sofie Hammer och hennes man har det varit ett aktivt val att flytta bort från stadslivet och ut i naturen med familjen. Här tillbringar de tillvaron i ett saktare tempo, där tid och närvaro är gemensamma nämnare. Vi bad Sofie Hammer beskriva vad livet utomhus betyder för henne.

Sofie Hammer med Rozette teak klapbord og Freja Fletstol

Bild 1: Sofie Hammer med Sunqueen Teakbänk og Rozette Fällbord Teak Bild 2: Rozette Fällbord Teak med Freja fletstol

Vad betyder livet utomhus för dig?
– För mig är mitt uterum ett kreativt andrum där jag kan leka med växter och inredning i helt nya och annorlunda miljöer än vad mina fyra väggar tillåter inomhus.  

Hur använder du din trädgård och uteplats i vardagen?
– Det är där jag finner ro, och tid för vila och reflektion, här håller jag kärleksevenemang, rör mig fysiskt, till exempel i form av yoga eller bollspel med barnen. Jag njuter av solen i komfortabla möbler, där kroppen verkligen kan slappna av.  

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag älskar bohemisk stil, mustiga, brända, varma färger, mycket växter, trä i alla nyanser, många fina kuddar och filtar. En avslappnad stil med en bohemisk touch. 

Regatta Rope Loungesofa Venstre med Rozette teak klapbord.

Vad är viktigt för dig när du inreder dina uteplatser?
– Det är viktigt att skapa mysiga och skyddade hörn, där det finns gott om utrymme för avkoppling och där jag kan följa solens rytm. Mysiga hörn är också spännande uterum, därför är de viktiga för mig att prioritera. Att vara omgiven av växter och blommor är också en väldigt väsentlig mysfaktor.   

Du är en stor förespråkare för slow living – vad betyder det för dig?
– Jag prioriterar egenvård högt, vilket för mig innebär yoga varje dag, havsbad året runt, jogging och lugna fikastunder och mycket annat. Dessutom har vi valt bort dagis för de minsta barnen. Det innebär mer tid tillsammans i familjen alla dagar i veckan med allt vad det innebär -lek i trädgården, barnen som hjälper till att bygga och allmänt hjälper till med dagens projekt.

Bild 1: Sofie Hammer med Stine Stribet parasol i Olive. Bild 2: Sunqueen bänk med Bodil bambus gitter og Ovalina plantekasse.

Vad inspirerade dig till slow living?
– Jag hade en önskan om att vara tillsammans med mina barn så mycket som möjligt medan de är små. I den åldern har de har ett stort behov av närvaro. Det har varit möjligt för oss, då jag är egen företagare och min man är hemmapappa, så i viss mån har vi bytt könsroller. 

Du bor just nu på landet med din familj – vad fick dig att välja detta?
– Jag är ursprungligen född och uppvuxen på Østerbro i Köpenhamn. Efter att ha bott i Kanada i ett år visste jag med mig själv att jag behövde en trädgård och natur i närheten snarare än det vilda stadslivet. Det är befriande att kunna skicka ut ungarna i alla möjliga väder, eller att få en 5 minuters promenad ner till havet. Det är viktigt för mitt inre lugn.

Vi håber, at du med inspiration fra Sofie Hammers skønne naturunivers kan få skabt dit bedste udeliv - rigtig god fornøjelse!