Inred uterummet i nordisk bohem-stil

Genom tiderna ser vi oändligt många olika inredningstrender. Några passerar snabbt förbi, andra trender kommer för att stanna. Bohem som inredningsstil passar till det sistnämnda. Vi är många som frästas av den romantiska och lekfulla stilen, som kännetäcknas av att det egentligen inte finns några "regler". Det är i princip ok att framhäva skevheter, finurliga detaljer, personlighet m.m. Framförallt eftersträvar bohemstilen att skapa en oformell och avslappnad stämning.

Den bohemstil som är populär idag, har tydliga inslag av en nordisk twist. Den nordiska stilen och den bohemska stilen, som egentligen ligger långt från varandra, har faktiskt mer gemensamt med varandra än vad man ser vid första ögonkastet. Den nordiska twisten och förnyelsen av stilen har öppnat för nya, kreativa inredningar som gör stilen inbjudande och personlig, med ett lätt och lugnt uttryck.

Har du också blivit förälskad i den nya nordiska bohemstilen, ger vi dig här fyra enkla råd på vägen mot en boho-balkong skapad till härliga lata dagar utomhus.

1. Använd naturens egna inslag

Det naturliga och jordnära spelar en viktig roll i den bohemska stilen. Möbler i teak, eukalyptus, och inte minst bambu, kan vara en sätt där du tar in det naturliga och jordnära i inredingen.

Men även användningen av distinkta växter i olika former och höjder ger en lite exotisk och bohemisk atmosfär. Stora krukor gör underverk på balkongen.

 2. Blanda textiler i olika färger och mönster

Den bohemska stilen är traditionellt en stil där färger och frodiga mönster kombineras. Med den nordiska twist, förenas två värdar, där de de vilda färger och mönster kombineras med ljusa, mer dämpande färger och mönster, för att nedtona helhetsuttrycket. Det är upplagt att låta bohemstilen återspegla sig i textiler.

Inredningselement som kuddar, plädar, sittdynor och madrasser, och gärna i stora mängder av dessa. De mjuka och färgrika elementen ska bana väg för en mysig och inbjudande uteplats, med plats för lugn och välbefinnande. 

3. Fram med coola loppis fynd

Ett karakteristiskt drag för den bohemska stilen är det operfekta får liv framför det perfekta. Ett sätt att uppnå den nordiska bohem inspirerande stil är därför att hitta fina, udda, unika saker, som gärna kombineras med resminnen, och företrädelsevis i en dämpad färgpalett.

Det är dessa pusselbitar som bidrar till att ge ditt uterum ett mer oformellt och personligt drag.

4. Sätta stämningen

När du strävar efter den bohemska look, bör du sist men inte minst fokusera på stämningen som inredningen är med på att skapa. Ditt boho uterum ska gärna inbjuda till avkoppling, mys, välbefinnande och närvaro, och få gästerna att glömma både tid och rum. Följer du dessa råd, är du redan på god väg.

Låt dig inspireras, vi har ett stort sortiment som kan hjälpa dig på vägen.