Hur inreder jag min balkong? - Den klassiska

Hvilken balkongtyp är du?

Är du den lyckliga nya ägaren till en balkong? För många av oss som bor i storstaden har en balkong stått på önskelistan länge. När drömmen om en balkong äntligen går i uppfyllelse har man massor av föreställningar om livet i sitt nya uterum. Man kanske föreställer sig njuta en god bok, dricka drinkar med vänner eller grilla på balkongen. De extra utomhus kvadratmeterna kan dock också snabbt kännas ohanterliga.

Innan du börjar inreda, presenterar vi några balkongtyper, så du kan komma underfund med vilken balkongtyp du är.
Här är tre av de mest klassiska balkongtyperna.

 

Klassikern
Den klassiska balkongtypen vill samla familjen till måltiderna. Frukost i morgonsolen eller middagar i den ljumma sommarkvällen. Då måste inredningen givetvis centreras kring det perfekta balkongbordet. Ofta är ett multifunktionellt, hopfällbart bord den idealiska lösningen. Det fällbara bordet kan fällas upp eller ner alltefter utrymmesbehov. Samtidigt får man mer plats när bordet inte används. De flexibla borden passar för många olika balkongstorlekar. Hos oss hittar du fällbord i klassiskt trä och även i svart metall för en mer strömlinjeformad look.

Bild 1: Alberte Gateleg Bord med Freja stol med armstöd. Bild 2: Clara gateleg metalbord med Freja stol med armstöd 

Solälskaren
Älskar du solen och vill du att balkonglivet skall kännas som att åka på en minisolsemester? Låt då miljön på balkongen spegla livet på solsemester! Centrera inredningen kring bekväma solstolar eller solsängar. Sätt upp ett parasoll som passar just din stil, dekorera med vackra kuddar i färger och mönster och du får den perfekta solterrassen.

Bild1: Lafuma solstol med Regatta Loungesoffa og Alma hängbord med törkstall. Bild 2: Lafuma solstol med Stine parasoll og Agnes förvaringsbänk

Minimalisten
För dig ska balkongen vara en lugn och skön oas, med minimalistisk inredning som ger dig utrymme att koppla av. På balkongen vill du läsa en bok, slappna av och njuta av ditt eget sällskap. Med vårt urval av balkongbänkar, får balkongen ett klassiskt inslag som i kombination med ett av våra enkla och praktiska hängbord skapar en elegant, avslappnad atmosfär. Lätt och enkelt.

Bild1: Mikado bänk i teak. Bild 2: Opus bänk

Vi hoppas att du blir inspirerad och har lärt dig mer om din balkongtyp.Vi önskar dig mycket nöje med inredningen!