Hur inreder jag min balkong? - De kreativa

Hvilken balkongtyp är du?

Är du den lyckliga nya ägaren till en balkong? För många av oss som bor i storstaden har en balkong stått på önskelistan länge. När drömmen om en balkong äntligen går i uppfyllelse har man massor av föreställningar om livet i sitt nya uterum. Man kanske föreställer sig njuta en god bok, dricka drinkar med vänner eller grilla på balkongen. De extra utomhus kvadratmeterna kan dock också snabbt kännas ohanterliga.

Innan du börjar inreda, presenterar vi några balkongtyper, så du kan komma underfund med vilken balkongtyp du är.
Här är 4 tips till de kreativa.

Den Sociala
För den sociala är balkongen inte bara en mötesplats för middagar, utan för alla sorters fester. Det är här vänner och familj samlas. Här blir det skratt, kram och prat till långt ut på natten. Balkongen är inredd för att passa en aktiv och modern livsnjutare som älskar att. Med en loungeserie sätter du ramarna för trivseln och skapar en såväl bekväm som elegant inredning. Utforska våra två loungeserier och låt balkongen bli som ett extra vardagsrum.

Bild 1: Regatta Rope Loungesoffa. Bild 2: Beate Bambus Loungesoffa

Den matglada
Är du typen som lever och andas matlagning? Tänk på balkongen som en förlängning av köket. Med en grill på ett grillbord och vackra planteringskärl med dina favoritörter och ätbara växter och du har en balkong som kommer att göra alla matälskare avundsjuka. Utforska vårt stora utbud av eleganta och praktiska grillbord som passar perfekt på balkongen. Bild 1: Dora Grillbord metall med toppskiva Superstone med Mie Metalhylle til rëcke. Bild 2: Dora Grillbord Granit

Den Gröna
För dig som tänker grönt när du tänker balkong - du vill att ditt uterum skall bubbla av härliga gröna växter och blommor. Du kan skapa ett fint och frodigt växtgalleri på din husvägg – en så kallad vertikal trädgård. Det sparar golvyta på balkongen. Och fyll den med krukor och planteringskärl, som är praktiska såväl som estetiska.

Bild 1: Smart Design Kruka + Maja Balkonglåda Teak. Bild 2: Maja Balkonglåda Teak.

Den kreativa
Är du typen som älskar att ha flera bollar i luften och vill se din balkong som en reflektion av detta? Då måste även dina balkongmöbler ha flera talanger. Multifunktionella möbler för din uteplats öppnar möjligheter. Med ett hängbord får du både matplats och ett praktiskt torkställ i ett. Och med en förvaringsbänk som både ger en trevlig och mysig sittplats och som samtidigt kan förvara många nödvändigheter för livet på balkongen.

Bild 1: Agnes Förvaringsbänk med Alba hylde. Bild 2: Alma hängbord med Javi stol.

Vi hoppas att du blir inspirerad och har lärt dig mer om din balkongtyp.Vi önskar dig mycket nöje med inredningen!